Artiesten aan het woord | Sena
Social Facebook Instagram Twitter LinkedIn Youtube

Artiesten aan het woord

Sena Performers Muziekproductiefonds

Sena Performers Muziekproductiefonds

Hieronder kun je verhalen lezen van muzikanten die een bijdrage hebben ontvangen van het Sena Performers Muziekproductiefonds. Wil je meer informatie over het fonds? Klik dan hieronder. 

#artiestenaanhetwoord


Meer informatie

Alamo Race Track

Ralph Mulder is muzikant, vocalist en componist van de band Alamo Race Track. Voor het aanstaande album Groningen vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

door-jeroen-van-der-poel-jvdptv.jpeg

Göksel Yilmaz

Göksel Yilmaz is muzikant, vocalist en componist. Voor zijn aanstaande album Göksel Yilmaz and friends vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

go-ksel-photo-by-ozan-saritepe.jpg

Animistic Beliefs

Linh Luu en Marvin Lalihatu zijn muzikanten, componisten, audiovisueel kunstenaars en vocalist als duo Animistic Beliefs. Voor hun debuutalbum MERDEKA vroegen ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

img-4911-fotograaf-is-kenneth-owens.jpg

Sophie Straat

Sophie Schwartz is vocalist, componist en tekstdichter onder de naam Sophie Straat. Voor haar debuutalbum Smartlap is niet dood vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

persfoto-sophie-straat-2022-2-by-sophie-schwartz-1.jpg

Dennis van Aarssen

Dennis van Aarssen is jazzvocalist, componist en pianist. Voor het in 2023 te verschijnen tweede album How to Live vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

20210922-dennis-van-aarssen-2h7a9499.jpg

TRXNZ

Terence Bron is vocalist en componist onder de naam TRXNZ. Voor een tweetal singles en bijbehorende videoclips vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

trxnz-2.jpg

EUT

Emiel de Nennie is gitarist, vocalist, componist en gitaardocent. Hij speelt in de Amsterdamse gitaarband EUT. Voor het in 2023 te verschijnen derde album vroeg de band een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

eut-press-photo-3.jpg

MEROL

Merel Baldé is vocalist, tekstschrijver, componist en onder de naam MEROL. Voor haar onlangs verschenen debuutalbum Troostprijs vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

merol-klein.png

Sue the Night

Suus de Groot is vocalist, tekstschrijver, gitarist en componist onder de naam Sue the Night. Voor haar nog te verschijnen derde album vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

sue-the-night-2.jpg

Lizzy

Lizzy van den Herik is vocalist, tekstschrijver, componist en musicalactrice onder de naam Lizzy. Voor haar onlangs verschenen debuutalbum SEVEN STAGES vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

image00008.jpeg

Bart Zeilstra

Bart Zeilstra is vocalist, tekstschrijver en componist onder de naam Baas B. Met jeugdvriend Frans Frederiks vormde hij van 2004 tot 2009 het duo Lange Frans & Baas B. Samen scoorden ze zes top 40 hits (waaronder twee nummer 1 hits) en won hij een Edison. Daarna stopte hij jarenlang met de muziek. Voor zijn eerste soloalbum Die Goede Nieuwe Tijd, dat onlangs verscheen, vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

marjoleine-brons-.jpg

Get JeAlous

Lotta Rasva is vocalist, gitarist en componist van de driekoppige punkband Get Jealous. Zij richtte de band op in 2017 aan het ARTez Conservatorium in Enschede, waar de drie bandleden studeerden. Voor de nieuwe, tweede EP Worried vroeg ze een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

gjworried1.jpg

Han Bennink

Han Bennink is slagwerker, componist, percussionist, multi-instrumentalist en beeldend kunstenaar. Hij richtte met pianist Misha Mengelberg en saxofonist Willem Breuker in 1967 de avant-gardegroep Instant Composers Pool op, waarbij improvisatie een grote rol speelt en wisselende gastmuzikanten meespelen. Voor de nieuwe cd Komen & Gaan van het ICP-septet met Joris Roelofs en Terrie Ex vroeg hij een toelage aan bij het Sena Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

fotohanmetpijp.jpg

Melissa

Melissa Plantinga is componist, producer, muzikant en vocalist en brengt muziek uit onder diverse namen. Onder de naam Melissa won ze de Muzikale Snelkookpan tijdens BumaNL, de conferentie en festival voor de Nederlandstalige muziek. Door de winst van deze talentenjacht met haar liedje ‘Ik leef voor de nacht’ kreeg de 22-jarige Haarlemse een geldprijs van €3.000 van het Sena Productiefonds, voor een professionele studio-opname.

Lees verder

 

melissa.jpg

Banji

Banji is een indiepopband uit Utrecht, bestaande uit Morris Brandt (zang, gitaar), Gilles de Wees (multi-instrumentalist), Jasper Meurs (drums) en Twan de Roo (toetsen). Voor de eerste vier singles die de band uitbrengt, werd een financiële bijdrage aangevraagd bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

banji-2020-by-pasqual-amade-20.jpg

Lucas van Merwijk

Lucas van Merwijk is drummer, percussionist, docent, bandleider en componist, onder andere van de Cubop City Big Band. Hij vroeg namens de Cubop City Big Band een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds voor het nieuwe, nog te verschijnen album The music of Tito Rodriguez. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

Fotocredits: Stijn Brinkmann

lucas-van-merwijk-foto-stijn-brinkmann.jpeg

Doriene Marselje

Doriene Marselje is harpist. Dankzij het coronavirus werden de veertig optredens die ze in 2020 zou geven, geannuleerd. De tijd die zo vrij kwam, gebruikte ze voor het opnemen van haar nog te verschijnen tweede album. Voor het maken van dat album vroeg ze een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

 

dsc-4261-edit.jpg

BUNGALOW

BUNGALOW is componisten en producers duo Thomas Harmsen en Camille van de Pavert. Voor hun volgend jaar te verschijnen EP vroegen ze een toelage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

Fotograaf: Raymond van Mil

bungalow.jpg

Kita Menari

Micha de Jonge is drummer, zanger, componist en, in zijn eigen woorden, “een beetje gitarist”. Hij maakt muziek onder de naam Kita Menari. Voor zijn nieuwe album vroeg hij een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. Deze werd toegewezen. Daarna kwam de coronacrisis, waardoor de plannen moesten veranderen en het album eerst werd uitgebracht in een reeks losse singles.


Lees verder

thumbnail-image002.jpg

Mason

Iason Chronis is componist, producer, eigenaar van platenlabel Animal Language, feestorganisator en DJ. Hij maakt muziek onder de naam Mason en treedt ook op. Door de coronacrisis gingen zijn optredens niet door. De speciale extra tranche die het Sena Performers Muziekproductiefonds beschikbaar stelde vanwege de coronacrisis, droeg bij aan het maken van zijn nieuwe album Frisky Biscuits dat in september 2020 verschijnt.


Lees verder

unnamed.jpg

Delise

Delise de Wijze is songschrijver, gitariste, pianiste en vocaliste. Ze vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds voor haar EP Kleine dingen. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

delise.png

Tim Koehoorn

Tim Koehoorn is zanger, gitarist en componist. Hij vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds voor zijn nieuwe, nog te verschijnen album Suikerspin. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

tim-koehoorn.jpg

Panda Noir

Esmé Gabeler is vocalist, songschrijver, gitarist en toetsenist in de band Panda Noir. De vierkoppige band uit Haarlem vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds voor hun nog te verschijnen debuutalbum. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

thumbnail-panda-x-noir-zoe-heijke-001.jpg

Bart Wirtz

Bart Wirtz is altsaxofonist, bandleider, componist, arrangeur, producer, radiopresentator en concertorganisator. Hij vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds voor zijn nieuwe, nog te verschijnen album. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

bart-wirtz.jpg

Pieternel

Pieternel Osinga is songwriter, actrice, componist, theatermaakster en vocaliste. Voor haar debuutalbum Roosevelt Island vroeg ze een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

pieternel.jpg

Wies

Jeanne Rouwendaal is songschrijver, vocalist en gitarist van de Amsterdamse band WIES. De band vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

wies.jpg

Darlyn

Wessel Herbschleb is songschrijver, gitarist en vocalist van de Amsterdamse band Darlyn. De band vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.

Lees verder

darlyn-2.jpg

Lidy Blijdorp

Lidy Blijdorp is celliste. Voor haar in 2020 te verschijnen debuutalbum Journeyers vroeg zij een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

lidy-blijdorp-3.jpg

a balladeer

Marinus de Goederen is zanger, instrumentalist en componist. Onder de naam a balladeer schrijft, zingt en speelt hij sinds 2002 liedjes, die hij alleen of met anderen uitvoert. Voor zijn aankomende, nog titelloze album vroeg hij een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. De aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

a-balladeer.png

Ruben Hein

Ruben Hein is zanger, componist, tekstschrijver, pianist en sessiemuzikant. Hij vroeg tweemaal een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds: een voor zijn derde album Groundwork Rising (2018) en een voor zijn aankomende plaat, die eind 2020 zal verschijnen. Beide aanvragen werden toegewezen.


Lees verder

cover-groundworkrising-400x400.jpg

Guus Bok

Guus Bok is zanger, componist, pianist, regisseur, presentator en acteur. Voor zijn in 2020 te verschijnen EP vroeg hij een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. Die aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

2c1.-guus-bok-solo.jpg

Tape Toy

Roos van Tuil is songschrijver, vocalist en gitarist van de Amsterdamse gitaarband TAPE TOY. De band vroeg een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds voor een reeks van zeven singles. Deze aanvraag werd toegewezen.


Lees verder

Nina June

Nina June is songschrijver, vocalist, tekstdichter, componist en eigenaar van haar eigen label Red Ribbon Music. Sinds ze in 2008 professioneel muzikant werd zijn haar liedjes wereldwijd miljoenen keren gestreamd en is er een full length album verschenen (Bon Voyage, 2018) en een EP (Shadows & Riddles, 2019). Nina June won in 2018 de Zilveren Notekraker, de vakprijs voor de meest opvallende artistieke prestatie van een nieuw talent van dat afgelopen jaar.

Lees verder

nina-june-foto-kelly-alexandre-.jpg

Tessa Rose Jackson

Tessa Rose Jackson is songschrijver, componist, producer, multi-instrumentalist, vocalist en visueel kunstenaar. Naast veelgevraagd componist voor films, series en commercials brengt de Amsterdamse (1992) eigen werk uit. Zo debuteert ze onder eigen naam in 2013 met haar full length album (Songs From) The Sandbox.

Lees verder

Tessa Rose Jackson

Ntjam Rosie

Ntjam Rosie is songschrijver, jazz-zangeres en theatermaakster. In haar muziek spelen haar Kameroenese roots en mode een belangrijke rol. Ze bracht zeven albums uit, waarvan Breaking Cycles (2017) de nieuwste is. Zowel voor Breaking Cycles als voor The One (2015) vroeg ze een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. Beide aanvragen werden toegewezen.

Lees verder

Ntjam Rosie

Aafke Romeijn

Aafke Romeijn is muzikant, journalist en schrijver. Ze bracht drie albums uit, waarvan de laatste twee bij V2 in licentie verschenen. Momenteel werkt ze aan haar vierde album, dat medio 2019 verschijnt. Twee keer vroeg ze een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds: voor haar tweede album Chin. Ind. Spec.Rest. en voor haar derde album Je doet je best maar.

Lees verder

Aafke Romeijn